2013. április 28., vasárnap

Kertésznapló 1.

Tavasszal évről-évre jobban hatalmasodik el rajtam a kertészkedési őrület. 
Tavaly még csak a teraszt ültettem be, elég eklektikusan mindenféle virággal és növénnyel (volt eper-paradicsom-paprika-fűszernövény szekció és árvácska-tuja-levendula-mindenegyéb)
Idén azomban már nekiláttam "nagyban" gondolkodni. 
Úgyhogy az idei elmebaj egy komplett fóliasátor lett.

Ez volt a kezdőpont. Évek óta senki nem nyúlt hozzá.

Az alaphelyzet elég elkeserítő volt, a sátor váza ugyan megvolt, de elég romos állapotban, az egész fóla természetesen ment a kukába. A vázat is sok helyen meg kellett erősíteni, illetve nem túlzás, ha azt mondom, több kiló szöget kellett kihúzgálni belőle. Hát, izomláz, az volt.
De látványos volt a haladás, gyakorlatilag három délutánt kellett rászánni és máris használható lett!

15 m2, hogy szabadon garázdálkodhassak
Természetesen azonnal kerültek bele növények is. Egyelőre még csak néhány palánta padlizsán, mert az nagy kedvenc, illetve paradicsom és paprika. 
Biciklikosárban érkeztek az ifjoncok

Gyorsan a helyére került minden némi földtúrás után (természetesen ehhez be kellett szerezni virágmintás kertészkesztyűt és mindenféle egyéb csinos hasznos holmit, hogy még nagyobb kedvvel menjen a munka)

Még így, szellősen ültetve is csak a sátor mintegy negyedét
foglalja el a néhány növény
Ami pedig a remélhetőleg bőséges saját termés mellé jár majd, az a friss levegő, alig várom már, hogy a függőágyban nagyokat szundikáljak jól megérdemelten :-)


Természetesen haza is kellett hozni valamit a jó illatokból

A kert védett enklávé, fallal vagy kerítéssel, illetve sövénnyel körülvett, zárt terület. Szentély, amelyben az idegen világ emberi világgá szelídült. A természetnek, illetve a külső világnak csak azokat az elemeit és lényeit engedjük be, azokat tűrjük meg benne, amelyekkel nem állunk hadilábon; amelyek kényelmünket szolgálják, és gyönyörködtetnek. Minden más élőlényt kizárunk belőle, vagy ha behatolnak, elpusztítunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése